Meditatie

Meditatie hover background

aug 30
2013

In de meditatielessen in de eerste helft van 2023 richten we onze aandacht op het realiseren van het Zelf. Of, in andere woorden, je realiseren dat je geen persoon bent, maar Presence.

In de serie van 10 lessen zal onze aandacht steeds weer gaan naar Presence, aanwezig zijn in het Nu. Je kunt Presence ook de natuurlijke staat noemen: het is de staat waarin we ons niet meer vereenzelvigen met ons ‘ikje’, maar waarin je je Zelf kent als ruim, compassievol, tijdloos, leeg.
Hoe ben je dan Present in je dagelijks leven, in je werk, bij je familie? Wat helpt ons om in Presence te zijn en langer te verblijven? Hoe stop je het voortdurende denken dat ons juist weg houdt uit dit Present moment? We laten ons bij het onderzoeken van de antwoorden op deze vragen inspireren door Ad Oostendorp, Eckhart Tolle en Sri Ramana Maharshi.
De meditatieserie start met een live bijeenkomst op zaterdag 21 januari a.s. van 11 tot 14 uur in Empel (Den Bosch). We zullen beginnen met proosten op het nieuwe jaar en een oefening in Presence. Daarna genieten we samen van een lunch.
Je financiële bijdrage aan deze serie van 10 lessen is, als vanouds, € 100. Je mag dit bedrag op 21 januari contant betalen of overmaken. Je ontvangt de details voor het overmaken van het bedrag op een later moment.

 

Praktische info

10 Bijeenkomsten

21 januari live in Empel.
Online via Zoom op 1 februari, 1, 15 en 29 maart, 12 en 26 april, 10 en 24 mei en 7 juni
Tijd: van 19.30 tot 20.30 uur

Kosten: € 100

Na afloop van iedere les krijg je de opname toegestuurd. Meld je aan via deze pagina of gebruik het contactformulier.