Over Nada Om

Over Nada Om hover background

jun 24
2013

Nada Om brengt je bij de ervaring van het hoogste in jezelf door meditatie, klanksessies en andere activiteiten.
Door tijd te nemen om je naar binnen te keren,  wordt het contact met je hoger zelf steeds duidelijker waarneembaar in je leven en ga je steeds meer leven als je hoger zelf: je voelt je energieker, meer in balans, je ervaart duidelijkheid over je weg en raakt meer en meer geïnspireerd. Werkelijke inspiratie komt vanuit het contact met je hoger zelf.
De inspiratie vanuit het Hoger Zelf is altijd gericht op het realiseren van jouw speciale doel: het doel waarvoor jij op aarde bent, datgene dat je hier komt doen en dat jouw bijdrage aan de mensheid inhoudt.

Alle activiteiten die Klank- en meditatiecentrum Nada Om aanbiedt, dragen bij aan het versterken van je contact met je hoger zelf.

De betekenis van de woorden Nada Om
Volledige stilte is perfectie. Stilte is nodig om klank te laten ontstaan en bestaan. De klanken die wij kennen, worden voortgebracht door tenminste twee elementen –de golven op de kust, de wind in de bomen, twee lippen, drum en drumstok, de vinger die de gitaarsnaren beroert, enzovoort.

Eén van de Zen-koans is de vraag ‘Wat is het geluid van één hand die klapt?’. Het geluid van één hand die klapt, is in de Sanskriet-traditie bekend als ‘Anahata Nada’, de ‘niet-gemaakte klank’. Dit betekent een klank die niet gemaakt is op een wijze waarmee wij bekend zijn. Het is  het ‘geluid’, de ‘klank’, van het universum, de allereerste klank van energie.

In de oude traditie wordt gezegd dat de hoorbare klank die het meest lijkt op dit ongemaakte geluid, de klank ‘AUM’ of ‘OM’ is. Volgens de oude geschriften van de Indiërs, de Veda’s, is OM het meest heilige woord van alle woorden waaruit het hele universum is ontstaan. OM of AUM wordt door hen ook gezien als de grootste mantra met oneindig spirituele kracht.

Nada Om verwijst dus naar de klank die gehoord wordt als iemand in contact is met het diepste deel in zichzelf, het ware Zelf.